Toen ik jaren geleden voor het eerst de Wheelbench zag, raakte ik op slag verliefd. De combinatie van een tuinbank met de functies van een kruiwagen: je moet er maar op komen. Verrijdbaar zitgemak was niet nieuw, een bank met één wiel was dat wel. Zo zie je maar weer: het beste idee schuilt vaak in de eenvoud. Verantwoordelijk voor deze liefdesprikkel was het Nederlandse designlabel Weltevree, dat regelmatig ‘scoort’ met even opwindende als plezier opwekkende ontwerpen voor o.a. de tuin. En nu hebben ze weer iets nieuws dat mij vrolijk stemt: de Patio High Back. Vergeet de loveseat en omarm dit houten privé-kamertje mét meubel. Plaats het in een verscholen hoekje in de tuin, of zelfs op een (hoog) balkon, sla wijn in, drapeer wat kussens op het bankje en nodig jouw geliefde uit. Succes gegarandeerd. Door de houten trelis-achtige delen wordt een verandagevoel gecreëerd.
De Patio High Back is gemaakt van verduurzaamd en onderhoudsvriendelijk Accoya® hout. Het ontwerp is van Bertjan Pot en onderdeel van een vijfdelige Patioset. Weltevree oppert dat het zitcomfort zo hoog is, dat zitkussens niet nodig zijn.
Toch betrap ik het designlabel hier op een fout. Een kleintje, maar wel één met lastige gevolgen voor dames. Wie op één van Martin Bril’s rokjesdagen plaatsneemt op het zitgedeelte en daar enkele uren verpoost, zal bij het verlaten de tijdelijke afdrukken van de plankjes met zich mee moeten dragen. En vrouwen weten: de eerste minuten kan dat pijnlijk zijn en zelfs jeuken. Het meubel vind ik echter zo opvallend, dat ik het Weltevree vergeef en alsnog het advies geef: gewoon buitenkussens gebruiken.


De Patio High Back

De Wheelbench

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *