De meteorologische lente is vandaag begonnen! Gevoelsmatig is de lente voor mij al na de feestdagen begonnen, want in hartje winter begint de hunkering naar de frisheid van de lente. En hoewel de internationale afspraak luidt dat de lente officieel op 20 maart start, klamp ik mij hoopvol vast aan de meteorologische kalender.

1 Maart is de officiële aftrap voor het buitenleven. Tuincentra, tuinmeubelwinkels, woonwinkels, doe-het-zelf-ketens, warenhuizen: de vloeren worden ingericht voor het tuinseizoen. Ik ben al in enkele winkels in geweest en overal is men drukdoende om de nieuwe collecties tuinmeubelen op de juiste plek, in de juiste setting neer te zetten.

Teleurstelling 1: Weer is er overal te weinig kleur in de meubels
Teleurstelling 2: Er is voor de avontuurlijke consument heel veel van hetzelfde, dus weinig te beleven
Teleurstelling 3: Consumenten met een balkon zijn beter af bij IKEA.

Oké, als je om wat voor reden kiest voor een gezapige tuinset of loungebank, zorg er dan in ieder geval voor dat je wat kleuraccenten aanbrengt. Dat kan met sierkussens, maar ik vind het plaatsen van 1 of meerdere poefs (of op z’n chic: ottomans) in contrasterende kleuren een uitkomst. Echt, de tuin knapt er zienderogen van op. Na zo’n retailsafari is het lekker om even uit te poeffen, eh… puffen.

De meteorologische lente is dan wel begonnen, maar over iets meer dan 3 weken start de zomertijd! Hoezee!

 

De met de hand gehaakte Crochet van Borek

 

Kleurrijke ottomans uit de collectie van Paola Lenti

 

Kan ook: kunststof poef. De Knit van Keter

 

Primary Pouf van Quinze & Milan

 

Afra van Paola Lenti

 

 

 

Van Hollandse bodem: Teaser van Lonc

 

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *