cropped-spoga21.jpg

“Zeg, jij schrijft toch over tuinmeubelen? Wat kun je daar in vredesnaam allemaal over schrijven?” Niet zelden wordt mij deze vraag gesteld, wanneer ik vertel wat ik als zzp’er doe. Dat is onder andere het uitgeven van een tuinmeubelvakblad: Tuincomfort. Bekend bij enkelen; onbekend bij velen.

Tuinmeubelen zijn de meest ondergewaardeerde producten in de categorie ‘meubelen’. Vraag aan iemand om een ontwerper te noemen die zich bezighoudt met tuinmeubelen, dan voorspel ik dat er meewarig wordt gekeken. Dat geldt ook voor mensen die helemaal into design zijn en zonder te aarzelen vertellen, dat tuinmeubelen niet onder de categorie design horen. Niets is echter minder waar. Wie beroepshalve de IMM in Keulen, de Maison & Objet in Parijs of de Salone Internationale del Mobile in Milaan bezoekt, weet dat ontwerpers als Philippe Starck, Patricia Urquiola, Jasper Morrison, Piet Boon, Thomas Sauvage, Hella Jongerius, Marcel Wolterinck zich al jarenlang bezighouden met het ontwerpen van tuinmeubelen. Of ook wel op z’n chic: buitenmeubelen.

Philippe Starck DedonPhilippe Starck over de Play collectie voor Dedon: “Ik geloof niet in trends. Ik geloof in liefde voor het product”

 

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *