Af en toe besef ik mij te weinig in wat voor luxepositie ik mij bevind. Parijs, Frankfurt, Keulen, Milaan: de design- en meubelbeurzen mag ik jaarlijks (soms twee keer per jaar) afstruinen op zoek naar nieuws en noviteiten. Na dit jaren lang uiterst zorgvuldig gedaan te hebben (vrijwel geen stand werd overgeslagen, want stel je voor dat je iets mist!), ben ik veranderd in een grazer. Ik loop in behoorlijk hoog tempo op hakken de hallen door, al grazend naar nieuws. Die hakken breken mij aan het einde van de dag meestal op, maar wie wel eens in de perskamers van de internationale beurzen is geweest weet dat er een kledingcode heerst voor vrouwelijke journalisten. Hakken en zwarte kleding en anders val je buiten de boot. Tel je eigenlijk niet mee.  Niets frivool, maar stemmig zwart. De journalisten die de beurzen met net zo veel belangstelling bezoeken als ik dat doe, herken je uit duizenden wanneer je door de overvolle beursgangen loopt. Ik dwaal af.

Al grazend op de Maison & Objet in Parijs viel mijn oog op de stand van het Franse merk Sifas. Van hen komt de collectie Kalife. Wat zal ik zeggen: het is een serie buitenmeubelen die tot in de puntjes klopt. De kleurstelling grijs/geel vind ik chique en uitstekend passen in een natuurlijke omgeving. Het werkelijk prachtig materiaal is alles zeggend over de hoge kwaliteit van de Kalife meubelen. De duizend-en-een mogelijkheden die Kalife biedt, maakt het geschikt voor diverse toepassingen in de tuin.

 

Mooie, omvangrijke lovenest. Let op het ambachtelijk vlechtwerk dat met de hand is gedaan

 

Een cosy opstelling van de loungeset, die op verschillende manieren kan worden toegepast.

 

Front aanzicht lovenest

 

Veel oog voor detail en afwerking

 

Mooie technieken

 

Pure ambacht

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *