Wat heb ik als klein meisje veel plezier beleefd aan de autoband, die aan een dik sisaltouw hing in de forse beukenboom. De achtertuin van mijn schoolvriendinnetje was in dat opzicht een kinderparadijs op zich.  Met een geweldig grote boomhut, een mini hockey-veld mét doel, houten ladders om  de hoogste vruchten uit de kersen-, appel- of perenbomen te plukken. Een heerlijke herinnering waar ik nog vaak aan terug denk. Vooral die autoband: wanneer ik mijn ogen sluit voel ik mij erin schommelen.

Toen ik de Ring O zag van het Italiaanse Da a begreep ik direct wat ontwerper Saverro Incombenti heeft geïnspireerd: de gezamenlijke jeugdherinnering. Zijn autoband hing vast in een zonovergoten Italiaanse tuin, zoals die van mij in een lommerrijke tuin hing. Mijn vermoeden wordt bevestigd door zijn woorden “liefde op het eerste gezicht” als wordt gevraagd naar de jeugdherinnering van de autoband. Oh, wat is het toch fijn, dat er mensen zijn die jouw liefde voor unieke dingen in het leven delen. Incombenti heeft zijn jeugdherinnering vertaald naar een hedendaags ontwerp, dat zowel binnen als buiten kan worden gebruikt.

Dit resulteerde in een simpele, geometrische “swing, die te simpel is voor woorden maar het doel niet voorbijschiet: plezier maken. Ook deze twee ringen moeten met behulp van een touw aan de boom of aan de zoldering worden bevestigd, waarna er urenlang in geschommeld en gemijmerd kan worden . Deze Ring O is eigenlijk schommelen voor chique kinderen, maar ach wat maakt het uit: het gaat uiteindelijk om het verzamelen van fijne jeugdherinneringen. En die mogen best elegant zijn.

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *