Hij neemt de kijkers van het SBS6 programma Shownieuws aan de hand mee langs de meest schitterende villa’s, lofts, appartementen en woonpaleizen van internationale sterren. Bertam Beerbaum is inmiddels een geziene verschijning op tv, maar wat nog wel eens wordt vergeten is dat hij zelf een reputatie heeft als invloedrijk ontwerper. Voor zomer 2017 ontwierp hij, in opdracht van het Nederlandse label Borek, de serie outdoor meubelen Twisk. 

 

“Soms voel je dat je je verlangen moet nastreven om ergens goed in te worden, zelfs uit te blinken. Ik ben op mijn 18e tijdens mijn studie communicatie en vormgeving bij toeval in de wereld van interieur en architectuur terechtgekomen. Sindsdien heeft dat gevoel mij niet meer losgelaten. Ik vind het uiten van mijn creativiteit het mooiste aan mijn vak als ontwerper. Maar alleen als ik het kan delen; ik ben geen kunstenaar die zich opsluit om iets te creëren. Ik wil samen iets maken. 1+1=3 is misschien wat cliché, maar wel echt waar ik voor sta. Het liefst ontwerp ik een product dat design en gemak op een vanzelfsprekende manier bij elkaar brengt”, aldus Beerbaum op zijn website.

 

 

Denken zonder grenzen. Zo luidt het motto van Bertrand Beerbaum. Wat hij met Twisk laat zien, is dat hij vooral geen platgetreden paden bewandelt. Oké, een stoel heeft doorgaans 4 poten, een zitting en een rugleuning. Met een beetje mazzel komen daar nog 2 armleggers bij. Dus vat het geven van een nieuwe dimensie aan deze stijlgrenzen niet lichtvaardig op. Juist het spelen met de lijnen, het creëren van ergonomische verhoudingen, de keuze voor hoogwaardige materialen: Bertrand Beerbaum heeft het allemaal verwerkt in deze Twisk serie die door Borek wordt geproduceerd en verkocht.

 

 

 

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *