De lente komt eraan en de nieuwste collecties tuinmeubelen voor het seizoen 2017 zijn in de winkels te zien. En te koop, natuurlijk. Ook dit jaar verdringen merken elkaar op de winkelvloer met de mooiste materialen, technieken en vormen. Om eerlijk te zijn is de kwaliteit van tuinmeubelen in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Goedkoop is niet langer duurkoop, terwijl de topmerken blijvend de grenzen opzoeken van de beste kwaliteit. Daar slagen zij ieder jaar weer glansrijk in. Daarom kan er ook dit seizoen genoten worden van een heel divers en afwisselend aanbod tuinmeubelen.

Maar wist jij, dat bijna 80% van de tuinmeubelen grotendeels met de hand worden gemaakt? Vast niet. Het vlechtwerk van alle typen tuinmeubelen is 100% ambachtelijk vakwerk, waar heel veel handen bij aan te pas komen.
Als voorbeeld nemen wij de DALA uit de collectie van Dedon, die net als alle vlechtwerk tuinmeubelenĀ volledig met de hand wordt gemaakt.

 

Met geduld, precisie en vakmanschap worden de repen kunststof in een vooraf vastgesteld patroon met elkaar verbonden. Daar zijn veel handen voor nodig. In dit geval de handen van 4 vlechters.

Het ambachtelijk vlechtwerk gebeurt met name in Indonesiƫ, op de Filipijnen en steeds vaker in China. Het zal verbazen dat het vlechten niet machinaal gebeurt, maar dat is onmogelijk. Om het gewenste vlechtpatroon zo strak mogelijk rond het frame te krijgen, is het ambacht van vlechtwerken een absolute must. Gelukkig maar, want zo kunnen de lokale vlechters hun ambacht doorgeven.

 

En zeg nu zelf: ambachtelijk vlechtwerk oogt mooier.

Dus als je op zoek bent naar tuinmeubelen en je overweegt een gevlochten tuinset of loungemeubelen te kopen, schrik er dan niet van wanneer een draad niet helemaal recht zit of het vlechtwerk op sommige punten iets schuiner loopt. Het is allemaal met de hand gevlochten. Met passie, kennis en liefde voor het materiaal.

 

 

 

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *