Vanachter mijn bureau heb ik ruimschoots uitzicht op mijn stadsie Utreg. Althans, een deel ervan. Ik woon vrijwel in het centrum van de mooiste stad van Nederland (echt waar!) en vlak voor mijn ramen staan twee bomen, die nu nog volledig in winterstand staan. Met kale, takken in sombere kleuren, waar heel spoedig de verse, mals groene blaadjes aan zullen hangen. De lentezon schijnt volop in mijn gezicht as we speak, maar ik weiger het gordijn te sluiten. Dan maar met zonnebril op deze tekst schrijven. Ja, ik heb zin in de lente, meer nog dan in de zomer. Als redacteur van een vakblad voor tuinmeubelen word ik het hele jaar door geconfronteerd met de meest mooie, zomerse, uitdagende en jaloersmakende foto’s. Zucht… zwaar leven wanneer je zo NIET van de winter bent, maar het liefst een jaar lang de lente wenst. Een troost is dat het vrijwel altijd om heel mooie tuinmeubelcollecties gaat. Onlangs kreeg ik foto’s toegestuurd van het reclamebureau van het merk 4SO (4 Seasons Outdoor), dat is gevestigd in het Nederlandse Beuningen. Uitgerekend die dag regende het dikke pijpenstelen, maar ik kikkerde volledig op bij het zien van de foto’s met daarop echt prachtige meubelen. Geniet even met mij mee.

 

Stijlvol loungen met de Fidji set.

Oké, ik woon dus één-hoog in Utrecht en om te genieten van de buitenlucht staat een aantal enorme parken tot mijn beschikking. Niets mis mee, wanneer je van het stadse leven houdt. Het hebben van een tuin in een stad is een voorrecht. En zeer prijzig, trouwens. Maar als ik een tuin zou hebben, dan komt deze loungeset dicht in de buurt van een mogelijke aanschaf. De teakhouten accenten gecombineerd met het aluminium onderstel. De all-weather kussens (lekker makkelijk bij een voorjaarsbuitje) en het zitcomfort: echt een loungeset om in te ploffen en lekker lang in te hangen of te zitten. Ik denk in mijn geval hangen met een goed boek en een drankje ernaast.

 

Heel cosy: de Almeria

Ja, eigenlijk vind ik deze loungeset dus ook een kandidaat voor mijn ooit-in-bezit-komende-tuin. Het knusse karakter ervan, de lichte kleuren, die ronde lijnen. De Almeria is cosy en past prima bij mensen met een kleine lengte (Me!).  Neerploffen en ontspannen lukt ook prima in deze set.  Pfff, ik zou de allerslechtste tuinmeubelkoper zijn die bestaat. Besluiteloos, dralend, te veel nachten nodig hebbend om er over na te denken: de verkopers zouden gek van mij worden. Voorlopig woon ik met plezier in mijn tuin-loze, balkon-loze, maar wel met hoge ramen rondom hebbend appartement, dus hoef ik dat besluit niet te nemen. Nu plof ik neer op mijn heerlijke bank met een kopje koffie en laat de zonnestralen over mijn gezicht glijden. Ik waan mij even in mijn toekomstige tuin….

 

Ben je nieuwsgierig naar wat 4SO nog meer heeft te bieden: www.4seasonsoutdoor.nl Een waarschuwing vooraf: je wordt er gretig van…

 

 

 

 

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *