Allemaal mooi, hoor, de nieuwste collecties tuinmeubelen voor 2017. Veel vlechtwerk, minder lounge, meer losse elementen. Keuze genoeg. En toch… ja, en toch mis ik iets. Waar is kleur gebleven? Ik mis kleur in vrijwel alle winkels. Nee, kussens, manden, placemats enzovoorts tellen niet mee. Ik wil gekleurde meubelen zien en ben eigenlijk wel klaar met antraciet, zwart, bruin, aardetinten, naturellen. Afgelopen jaren heb ik in ons vakblad Tuincomfort regelmatig een oproep gedaan richting de importeurs en fabrikanten, om niet te vergeten ook kleur in het assortiment op te nemen. Tevergeefs. Ze durven het niet. De reden? Omdat zij denken dat jullie geen kleur willen in de tuin, op het terras, op het balkon of op de patio. Ik ga jullie outdoor meubelen laten zien. In kleur. Heel mooi. En misschien worden jullie net als ik promotor van meer kleur. Of niet, dan zitten jullie goed met het aanbod voor 2017.

Tuincomfort’s favorite is stiekem het Franse label Fermob. Het is eigenwijs, doorkruist alle kleurvoorspellingen, ijzersterk en vooral leuk. Het feit dat het Parijse Parc des Luxembourg vol staat met Fermbo-stoeltjes vind ik dus echt geweldig.

Fermob staat bekend om de stalen meubels die in heel veel kleuren worden gepoedercoat.

Tuinbanken, bistrostoelen, maar ook schommelstoelen in staal. Door te kiezen voor een trendy kleurenpallet mikt Fermob op een brede doelgroep. En volgens mij lukt dat ze heel aardig.

En je kunt jouw eigen kleurencombinatie kiezen. Leuk, toch?

Frame on van Paola Lenti (Italië), dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is en volledig is ontworpen voor buiten gebruik. Mooi blauw…

Oranje/terracotta

Of in uitdagend groen

 

Kunststof buitenmeubelen zijn er overigens wel in kleur. Van het Nederlands label Haans is er de stoel Rainbow, die zoals de naam al doet vermoeden, in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar is. Zet een houten tafel in de tuin, plaats er  4, 6 of 8 (afhankelijk van de tafelgrootte) Rainbow-stoelen omheen en de tuin fleurt er meteen van op!

Combineren met een picknickbankje kan natuurlijk ook!

 

Geen excuus om jouw kleurtje er niet tussen te vinden! De Rainbow doet zijn naam eer aan.

Gekleurde buitenmeubelen kunnen ook heel chic zijn, zoals deze loungebank Dandi van het Spaanse label Roda. Is het wel een buitenmeubel, zullen jullie jezelf vast afvragen. Ja, kan ik volmondig en bevestigend antwoorden. Het stof voor deze bank is allweather en het frame is van aluminium. De kleur vind ik te gek!

Of toch deze….? In blauw is de Dandi stijlvol. Andere kleuren zijn o.a. groen, pink, camel, naturel.

Je kunt natuurlijk ook een heel eigen sfeer creëren met kleurrijke kussens en poefs. Oef, deze foto… Ga toch maar mijn bucketlist bijwerken…

Kijk, zo’n oranje loungeset is toch prachtig? De foto is geschoten in Marrakesh (Staat al op mijn bucketlist).

 

 

 

 

 

 

 

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *