Jaja, de lente doet prima haar intrede. Kijk die zon dagelijks schijnen en heerlijke temperaturen meenemen. De straat knapt er echt van op. Weg zijn de overwegend grijze en zwarte winterjassen en hallo voorjaarsjassen in frisse kleuren. Zelf draag ik het hele jaar door gekleurde jassen: geel, knalgeel, fuchsia, oranje. Voor mij geen sombere kleuren. Misschien is het wel daarom dat ik zo dol ben op de parasols van het Belgische Sywawa. Die zijn in alle opzichten naast eyecatchers, ook totale vreemdelingen in het land van parasols.

Kijk dan, hier word je toch gewoonweg enorm vrolijk van. Als je van de zomer uren onder een parasol gaat doorbrengen, want natuurlijk krijgen we een hittegolf (ahum, voorspelt uw weervrouw…), dan hoef je met deze Bloom-parasols niet de hele tijd naar zo’n degelijk parasoldoek te staren. De vrolijkheid van de zon wordt gewoon weerspiegelt aan de onderkant dankzij de zomerse kleuren en de vrolijke stofpaneeltjes.

De Shadylace is al een aantal seizoenen op de markt, maar het tovert keer op keer een glimlach op mijn gezicht. De samenwerking met het Nederlandse Droog Design heeft Sywawa veel bekendheid opgeleverd.

   

Nou ja, en deze dan: de Frou Frou. Nostalgisch parasols in een modern jasje. In groen met een aluminium stok of een zwart met een goudkleurige aluminium stok. Stijlvol, chic en echt een tongue-in-cheek. Ik bedoel, met zo’n naam Frou Frou en zo’n uitstraling moet je toch stiekem giechelen van plezier?

Nog zo’n enorme eyecatcher voor in de tuin. Passend bij een strakke inrichting en net zo’n strakke tuinmeubelset: de Breezer. De combinatie van stofpanelen in chic wit, het antraciet doek en de goudkleurige aluminium stok, ik vind het prachtig.

Paddo, zo heet deze spannende parasol. En het doet zijn naam alle eer aan. Veel woorden hoef ik er niet aan te wijden, want kijk zelf: parasols hoeven niet alleen maar functioneel te zijn. Bijna een kunstwerk zo mooi.

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *