Nog nooit heb ik iets besteld bij Wehkamp. Wait What? Nope, never. Ja jemig, waarom niet. Omdat ik gewoon winkelen in bij voorkeur m’n stadsie Utreg soms zo ontzettend prettig vind. Slenteren over de Grachten, kleding passen omdat het moet (niet iets wat ik graag doe), een broodje Mario eten, later op de dag een Belgisch biertje drinken bij Café Olivier. Dat dus: voor mij betekent dit optimaal genieten. Oké, wat ik wilde ik ook alweer met jullie delen…

Oh ja, Wehkamp. Nooit iets besteld, maar wel een aantal erg fijne commercials voorbij zien kopen van dit online warenhuis, waar ik best vrolijk van word. Zoals deze, die weer af en toe wordt uitgezonden ook al is de commercial al een jaar oud.

Het gaat dus over tuinbanken. En laat ik daar nu net een paar fraaie, leuke en originele van kennen, dat ik graag met jullie wil delen. Dat gekke, ja wat is het eigenlijk, hertbankje aan het begin van dit artikel is echt een tuinbank. Verkrijgbaar bij webwarenhuis fonQ. Wat ik vind van tuinbanken, is dat die nooit echt een rol spelen in de tuin. Voor de één is het een decoratieartikel, voor de ander vult het een lege plek op en weer een ander gebruikt het als decoratiebank waar potten hortensia’s gezellig kleurrijk staan te wezen. En eigenlijk zijn de meeste tuinbanken die je in tuincentra en DHZ-winkels (doe-het-zelf-winkels) natuurlijk gewoon saai en bijna lelijk.

Dit is een tuinbank uit de collectie van Persoon. Het heeft de contouren van een klassieke tuinbank, maar door het speels spijlenpatroon krijgt het karakter. Het zitkussen krijg je erbij. De losse kussens niet. Maar daar kun je dan weer een eigen noot aan geven.

Less is more schreeuwt deze tuinbank uit de San-collectie van het Belgisch label Manutti. De strakke uitstraling doet denken aan pure Japanse vormgeving. Mooi, toch?  Samen op de bank en een schaal verse sushi tussen jullie in…

Ehm, helaas weet ik niet van wie dit bankje is. Dat komt omdat het door veel winkels wordt aangeboden in verschillende kleuren, maar wel dezelfde uitvoering. Gevalletje copycat, maar ik vind het een gezellig bankje. Jullie ook?

Erg, maar ook van dit bankje weet ik niet meer bij welk label het hoort… Yup, slordig. Wat ik wel weet, en wil delen, is dat ik dit bankje ontdekte tijdens de Parijse Maison& Objet in een piepkleine stand. En dat het afkomstig is uit Denemarken. Oh, soms ben ik tijdens het bezoeken van beurzen zo bezig met grazen en grijpen, dat ik wel eens vergeet om mijn Moleskine te gebruiken. Sorry, sorry, sorry. Ik beloof dat ik dit ga uitzoeken en de naam dan hier bekend zal maken. Nu moeten jullie het doen met  genieten van wat een prachtige tuinbank is.

Paola Lenti. Deze weet ik wel. Een geweldig mooie tuinbank, die het verdient om op een prominente plek geplaatst te worden. Dit is een geval van lekker wegzakken in een tikkeltje privéruimte, dankzij de hoge omsloten en aaneengesloten rug. I like a lot!

 

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *