Vitra, B&B Italia, Sony, de Engelse Munt, het Olympisch vuur van 2012, Knoll, Louis Vuitton: de lijst met werken van ontwerpersduo Edward Barber en Jay Osgersby is zeer indrukwekkend. Samen werden zij in 2014  tijdens Maison & Objet uitgeroepen tot ontwerpers van het jaar. Dit jaar is er voor het eerst een samenwerking met Dedon, het Duitse outdoorlabel, waar de prachtige serie Tibbo het resultaat van is.

 

Deze Tibbo collectie, met teakhout als hoofdmateriaal, kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. De ontwerpers hebben gekozen voor een tijdloze en architectonisch gebalanceerde collectie, dat volgens de Engelsen contrasteert met de grilligheid van de natuur.

Het gebruik van teakhout luidt met de introductie van de Tibbo lijn een nieuwe fase in bij Dedon. Het label kan bogen op een lange traditie van kunststof vlechtwerk. ” We hebben de zachtheid van indoormeubels bereikbaar gemaakt voor outdoor, met producten die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.

 

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *