Misschien een beetje misleidende kop, want wij zijn he-le-maal verliefd op deze kleurrijke eyecatchers voor in de tuin. Helaas wordt er nog steeds minder positief gereageerd op gekleurde outdoor meubelen en dat vinden we zo jammer. Love it or hate it? We love, love, love it!

Ontwerper Sebastian Herkner ontwierp deze outdoor collectie CARIBE voor het Duitse merk AMES Design. Een serie kleurrijke stoelen en tafels, die zijn geïnspireerd op de traditionele weeftechniek momposino afkomstig uit de Caraïbische kust van Colombia. De frames zijn poeder gecoat en de draden zijn gemaakt van gereycled plastic in felle kleuren.

De CARIBE collectie bestaat uit een dining chair, een lounge chair, een tweezits loungebankje, een vis-a-vis bankje (loveseat), een eettafel een hoge tafel, een lage tafel en een mandtafel. En alles in een reeks vibrerende kleuren. De meubelen worden exclusief in kleine Colombiaanse fabrikanten geproduceerd, die zijn gespecialiseerd in traditionele weeftechnieken.
Sebastian Herkner (1981) is afkomstig uit Bad Mergentheim, Duitsland. Hij studeerde Product Design aan de HfG Offenbach am Main (Universiteit Offenbach Art & Design) en was al tijdens zijn studie bezig met het ontwerpen van objecten en meubels, waarbij hij culturele context combineerde met nieuwe technologieën. Altijd met het accent op de kracht van de materialen en de waarde van de kleine details. Naast Ames, bestaat zijn portfolio uit werk voor ClassiCon, Dedon, Moroso, Pulpo, Rosenthal, Very Wood etc.

Written by Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *